in

Кметът и американският посланик откриват реновирана детска площадка във Варна

снимка Детска градина Бриз

Реновираната детска площадка за деца със специални образователни потребности в Логопедичната детска градина във Варна ще бъде открита в 9.45 часа. На събитието ще присъстват кметът на Варна Иван Портних и посланикът на САЩ Ерик Рубин.

Детската площадка за игра на открито е оборудвана със специални игрови съоръжения, създаващи равнопоставена среда за развитие на децата със специални потребности в Логопедичната детска градина № 20 в Морската градина.
Такава се изгражда и в Детска градина „Ален мак“ в кв. „Чайка“, а финансирането се осигурява по Програмата за хуманитарна помощ към отдел „Военно сътрудничество“ в Посолството на САЩ.

Изборът на изпълнител и сключването на договора се осъществи от Военноморското инфраструктурно командване на САЩ. За целта съвместно с експерти на Община Варна бе подготвено подробно задание за дейностите, които следва да бъдат реализирани. Договорът и изпълнението му бяха съобразени и с изисквания на българското законодателство.

Програмата за хуманитарна помощ се изпълнява от 1996 г. Проектите са свързани с хуманитарно подпомагане на населението, като те се извършват съвместно от американски и български военнослужещи по време на съвместни учения на наша територия. През 2015 г. по програмата курсанти пребоядисаха Детска градина „Незабравка“, а през 2016г. с доброволен труд бе обновена Детска градина „Моряче“, припомня Дарик.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/