in

Млада варненска плувна надежда с пореден голям успех

Снимка: Клуб "Астери"

Състезателката на варненския клуб по плувни спортове „Астери“ Василики Кадоглу се завърна от Израел с поредния голям успех. Василики взе участие в първи кръг на Европейската купа по плуване в открити води, който се проведе на 31 март в Ейлат.

В конкуренцията на 50 от най – добрите плувкини категория – жени (световната шампионка Аурелиа Мюллер, Европейската медалистка Лара Гранжон и други),тя успя да се класира в дистанцията от 10 км на престижното 33 -то място и остана само на 08мин 24сек и 80 стотни от първото място. Василики, която съвсем скоро ще навърши 16 години, с всяко състезание доказва, че е едно смело момиче, което достойно представя България на такива тежки форуми каквито безспорно са шампионатите в открити води, където условията са много по – различни от тези в басейн, информира Дарик Варна

Само преди месец на 16 февруари в Доха, Катар Василики започна успешно годината с участие в първи кръг на Световната купа по плуване в открити води – 10км. Тя зае 43-то място отново мерейки сили с олимпийски и световни шампионки, доказали се в сферата на световното плуване.

Василики е ученичка в СУ „Георги Бенковски“ – Варна.

*******


Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/