in

Откриха телата на семейството българи загинало при самолетна катастрофа в Македония

кадър БНТ

Няма оцелели при самолетната катастрофа в Северна Македония, открити са четири тела. Това заяви на брифинг вътрешният министър Младен Маринов.

„Колегите от Република Северна Македония са успели да стигнат до мястото на катастрофата на самолета“, уточни министърът. Самолет се разби в Северна Македония, четиричленно българско семейство загина Той обясни още, че предстои да им бъде направена аутопсия, за да потвърдят самоличността на загиналите, информира Дарик.
,
„В постоянна връзка сме с колегите от Северна Македония. Извършва се оглед на място и се работи по установяване на причините за катастрофата“, поясни Маринов.
Вътрешният министър посочи още, че към момента всяка друга информация е въпрос на предположения и затова призова за време, за да се изясни причината за катастрофата.

„Към момента вътрешният министър на Северна Македония ме увери, че имат ресурс да се справят с първите и неотложни действия. Ние сме заявили, че сме в готовност да им помогнем при нужда“, подчерта Младен Маринов. Посланикът ни в Репубика Северна Македония Ангел Ангелов обясни пред Дарик, че в разследването на инцидента ще се включи и Международната организация за въздухоплаване.

„Причините за самолетната катастрофа може да са различни – удар в планината, загуба на пространствена ориентация заради силната турболенция, но е твърде рано да се правят заключения. Трябва да се събере още информация, да се чуят записите на радиоразговорите с ръководството на въздушното движение“, коментира пред Дарик полковникът от резерва Любен Лозанов, дългогодишен експерт по безопасността на полетите във ВВС.

Самолет „Чесна“ с четиричленно българско семейство на борда, летящ от Охрид за София, се разби в Република Северна Македония във вторник. Всичките четирима пътници – мъж, съпругата му и двете им деца, са загинали.
Според македонските медии самолетът е изчезнал от радарите във вторник около 17.16 ч. българско време. Контактът е изгубен западно от Солунска глава – най-високият връх на планината Якубица в Северна Македония. Върхът е с височина 2540 метра и според метеоролози времето в района се променя изключително бързо и динамично, което може да е една от причините за падането на самолета.

*******


Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/