in

Над 100 кг кокаин изхвърли Черно море (Видео)

Кадър: Constanta 100%

Десетки пакети с чист кокаин бяха изхвърлени от вълните на румънския бряг на Черно море. Става въпрос за над 100 кг., съобщава БНТ

Жителите на града забелязали първите пакети по плажовете още в петък. Полицията в Констанца призова гражданите да не укриват и да не разопаковат пакетите, а да съобщават на властите за намерената дрога.
От началото на седмицата по румънското крайбрежие има мащабна полицейска операция срещу наркотрафика. В нея участват над 300 полицейски, гранични, митнически и жандармерийски служители. Те използват над 60 коли, 14 плавателни съда и 2 хеликоптера.
По всяка вероятност изхвърлените от морето пакети с кокаин са част от същата партида, която беше открита в края на миналия месец в делтата на Дунав. Тя беше изхвърлена на пуст плаж от лодка, която имаше двойно дъно.
В тайника на лодката, която се обърна, беше транспортиран около тон кокаин. Стойността на дрогата на черния пазар може да надхвърли 300 млн. евро. Тогава властите в Букурещ съобщиха, че са задържали двама сръбски наркотрафиканти.

 

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Дамян Дамянов