in ,

50 000 тона асфалт изляха по бул. „Васил Левски“ във Варна (СНИМКИ)

Снимка: live.varna.bg

При изграждането на новото трасе на бул. „Васил Левски“ са положени около 50 000 тона асфалт, работи се по програмата за озеленяване.

Продължават строителните дейности по четирите пешеходни пасарелки по новото трасе по бул. „Васил Левски“ – от ул. „Подвис“ до ул. „Г. Пеячевич“, съобщават още от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“.

Снимка: live.varna.bg

Съоръжението в участъка между бул. „Цар Освободител“ и бул. „Сливница“ е с изградени кули и монтирани ферми, работи се по стълбищата, площадките, както и изграждането на осветлението, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна.

Снимка: live.varna.bg

Предстои доставка и монтаж на асансьори. Пасарелката в участъка между бул. „Сливница“ и бул. „Владислав“ е с изградени кули и монтирана ферма, а на „Ян Палах“ – с изградени кули, предстои монтаж на стоманената ферма. Приключен е монтажът на пасарелката на ул. „Капитан Райчо Николов“.

Снимка: live.varna.bg

99% от ВиК инфраструктурата по обекта е изградена, остават довършителни работи – монтаж на капаци за дъждоотводнителните шахти, на облицовки, на парапети и мантинели и др. Около 90% е готово уличното осветление, реконструкцията на електро- и телекомуникационните мрежи.

Снимка: live.varna.bg

В готов вид са мостовите съоръженият на бул. „Васил Левски“, пресичащи бул. „Владислав Варненчик“, бул. „Сливница“, бул. „Цар Освободител“ и ул. „Свобода“.

Довършителни дейности се извършват по мостовото съоръжение и по конструкцията на дерето в участъка на ул. „Прилеп“.

Снимка: live.varna.bg
Снимка: live.varna.bg

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.