Убитата в Германия българка била бременна, събират пари, за да върнат тялото ѝ

Снимка: Facebook/Кирил Челебиев
Снимка: Facebook/Кирил Челебиев

24-годишният Кирил Челебиев, който бе задържан за убийството на съпругата му Меди в германския град Бад Наухайм, е настанен в психиатрия, пише “Билд”.

От германската полиция съобщиха, че младият мъж е с тежко психическо заболяване. Той бе задържан на 8 април в магазин за строителни материали, след като предната вечер бе открито тялото на 25-годишната му жена в апартамента им, пише dir.bg.

Адвокатът на Челебиев отказва всякаква информация за подзащитния си, а към момента разследването се води за непредумишлено убийство. По информация на “Билд” младата жена, която е била бременна, е била намушкана.

Междувременно в родопското село Корита бе обявена дарителска кампания, за да се съберат средства за транспортиране на тялото на Меди Челебиева от Германия, съобщиха от Община Рудозем.

Хората в селото са потресени от трагичната смърт на родената в Корита млада жена. Кампанията, която е обявена и в социалните мрежи, ще помогне на семейството, за да бъде погребана Меди в родното си място. Няколко хиляди евро са необходими за транспортиране на тялото от Бад Наухайм до България, а семейството на Меди не може да ги осигури, обясняват инициаторите на кампанията.

Младото семейство заминало на работа в чужбина преди две години. Община Рудозем също ще помогне на опечаленото семейството на Меди, заяви кметът на града Румен Пехливанов.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Автор: Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.

Снимка: google

Ротвайлери нахапаха мъж и три деца

Кадър: bTV

950 лв. става стартовата заплата на медицинските сестри