in

Затварят улица за движение във Варна, отварят друга

Във връзка с извършването на строително-ремонтни дейности от утре, 11 април, от 9.00 ч. ще бъде затворена за движение на моторни-превозни средства ул. „Георги Бенковски“, в обхвата от ул. „Д-р Пискюлиев“ до ул. „Кракра“, съобщават от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“.

Въвеждат се маршрутни промени за автобусна линия 14 само в посока Почивка, съобщават от общинската фирма „Градски транспорт“. На кръстовището на бул. „Вл. Варненчик“ с ул. „Д-р Пискюлиев“, автобусите ще завиват наляво по булеварда, ще обслужват спирки „Тракия“ и „Катедралата“ в посока „Почивка“. На кръстовището с бул. „Мария Луиза“ автобусите ще се включват по утвърдения маршрут на линия 14. Няма да се обслужват спирки: „Кооперативен пазар“, „Георги Кирков“ и „Козирката“.

От 11 април ще бъде отворена за движение и част от ул. „Г. Бенковски“ в участъка от бул. „Владислав Варненчик“ до ул. „Д-р Пискюлиев“.

Ремонтните дейности по ул. „Г. Бенковски“ се осъществяват по проект по „Благоустрояване на междублокови пространства в подзона район „Одесос” 1, включващо реконструкция на ул. „Георги Бенковски”, в участъка от бул. „Сливница“ до ул. „Кракра“ вкл. eлементи на предблоковите пространства в участъка между ул. „Цар Петър“, ул. „Парижка комуна“, ул. „Кракра“ и ул. „Георги Бенковски“, финансирани по ОП „Региони в растеж“.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.