Варненци очакват фестивала „Магията на българския корен: Цветница” в „Аспарухово”(СНИМКИ)

Във Варна предстои фолклорния фестивалМагията на българският корен: Цветница”.

Фестивалът е вдъхновен от българските традиции и е създаден специално за всички любители на българския фолклор и се провежда под егидата на район “Аспарухово”.

Изцяло българска народна музика ще звучи на събитието, предвидено в периода от 18 април (четвъртък) до 21 април (неделя).

Във всеки един от дните ще има музикална програма. Част от нея ще са орк. “Добруджански славей”, хоротеката с DJ JOY (Димитър Русев), модерни фолклорни ритни. Още обичани местни танцови клубове, пресъздаване на българския обичай “Комичане” на Цветница и др.

Снимка “Нова Варна”

Фестивалът ще бъде разположен в парк “Аспарухово”.

Освен музикална програма, множество тематични игри ще забавляват посетителите. Сред тях са състезание по носене на вода с кобилица и менци, цепене на дърва, носене на бали с вила и други. Предвидени са и няколко тематични конкурса, сред които: “Най-гиздава мома”, “Надиграване” и др.

По време на фестивала на място ще бъдат отдавани под наем народни носии, като цената за наем на ден ще бъде 20 лв. и ще се оставя депозит от 50 лв. Ще има парични награди за най-оригинална фолклорна снимка в различни категории, а условието на играта ще бъде участниците на снимките да са облечени с народни носии.

Ще можете да се насладите на богато меню българска традиционна кухня – вълча пържола, родопско кюфте, забулено роле, зеленчуци на скара и на различни сладки изкушения.

Снимки: “Нова Варна”

В програмата е предвидено и впечатляващо огнено шоу. А лунапаркът за малки и големи отново ще бъде на терен. Ще можете да изпитате точността си в стрелбата с лък на обособения кът. Различни занаятчии и български производители също ще присъстват на събитието.

Локация: Парк “Аспарухово”

Дата: 18 април (четвъртък) до 21 април (неделя)

 

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Снимката е илюстративна

Държавен служител отглежда 4-метрова марихуана за 170 000 лева

Снимката е илюстративна

Украинец кара камион на зиг-заг, пиян до козирката, влиза в насрещното по пътя Русе – Варна