РИОСВ-Варна спря изкопни дейности в рибарниците в село Дуранкулак

Снимка: shabla.be
Снимка: shabla.be

В резултат на планова проверка на защитена местност „Дуранкулашко езеро“ РИОСВ-Варна спря изкопни дейности в рибарниците в село Дуранкулак, община Шабла.

На 9 април охраната на северните защитени територии при РИОСВ – Варна е констатирала извършване на изкопни дейности със специализирана техника в два от рибарниците, разположени в землището на село Дуранкулак.

Територията на рибарниците не попада в границите на ЗМ „Дуранкулашко езеро“, но попада в защитени зони от екологичната мрежа „НАТУРА 2000“. По време на проверката не е установен собственикът/ползвателят на обектите, но след дадени указания от служители на екоинспекцията работниците са преустановили работа.

При последващ контрол от страна на РИОСВ-Варна днес не е установено извършване на дейности на терена. Предстои изясняване на обстоятелствата и предприемане на действия по екологичното законодателство.

 

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Кадър: Sporza.be/Instagramlindemerckpoel/

Репортерка целуна колоездач (ВИДЕО)

Снимка facebook

Отвориха предсрочно двете платна на бул “Левски” до стадион “Спартак”