in

Студенти ще се състезават за свежи идеи в Техническия университет във Варна

Хакатон „Подобри ежедневието си чрез технологии“ ще се проведе в ТУ – Варна
„Подобри ежедневието си чрез технологии” е хакатон, организиран от „Ментормейт“ със съдействието на Студентския съвет и ръководството на Технически университет – Варна.

Организаторите канят на едно забавно, предизвикателно и различно преживяване, където ще се вихрят идеи за създаване на интересен и иновативен проект, който би могъл да ви бъде полезен в ежедневието.

Датата е 15 и 16 април, мястото – Нов учебен корпус (НУК), ет. 1 – Студентска читалня на Университетската библиотека.

Участието е безплатно, но се изисква предварителна регистрация на адрес: https://www.eventbrite.com/e/59370520826#tickets

снимка Нова Варна

ПРОГРАМА
Ден 1 (15.04.2019, понеделник)
10:00 – 12:00 – откриване на събитието, сформиране на екипи и избиране на теми
12:00 – 15:00 – работа с менторите, които ще помагат, ако има въпроси или затруднения по реализацията
Храна и напитки ще има осигурени през целия ден. При необходимост след 20:00 участниците ще имат възможност отново да се консултират с менторите.
Ден 2 (16.04.2019, вторник)
10:00 – 13:00- работа с менторите
13:00 – 14:00 – време за обяд – отново храната и напитките са осигурени от организаторите
17:00 – 19:00 – работа с менторите
19:00 – представяне на проектите (по около 10-15 минути на екип)
22:00 – обявяване на победителите и раздаване на награди. Закриване на събитието

Допускат се до участие студенти от всички университети. Целта е да се разработят софтуерни или хардуерни проекти с избрана от екипите технология, без ограничение по посочената тема. Във всеки отбор може да се включат от 2 до 5 човека. Максималният брой екипи, които ще бъдат сформирани за хакатона е 8. Участниците могат да се включат без да имат предварително избран екип, тъй като след откриването на събитието ще има време за сформиране на екипи и избор на теми.

Всички необходими активи за изпълнението на проектите (лаптопи, хардуерни устройства и софтуер) трябват да бъдат осигурени от участниците. Това включва и предварителната подготовка като инсталиране на необходимите редактори, библиотеки, среди и др. технологии и инструменти за разработка и създаване на Github Repository, където ще бъдат качени проектите.

Технологиите и езиците са по избор на участниците. Кодът на проектите е интелектуална собственост на участниците.
Проектите на отборите е задължително да бъдат представени под формата на презентация в рамките на 10-15 минути. Проектите ще бъдат оценявани по десетобална система в следните категории:
Иновативност
Презентация
Реализация
Актуалност на проблема
Завършеност

При равен сумарен резултат, решаващата оценка ще е в категорията актуалност на проблема.
До дисквалификация може да се стигне при следните ситуации: ако журито прецени, че проектът не е авторски; при непристойно поведение – след употреба на алкохол, проява на агресия и всякакви действия, които могат да попречат на провеждането на състезанието или да навредят на околните; ако проектът не спада към горепосочените категории или е разработен продукт със зловреден характер, нецензурно или неморално съдържание.

За допълнителна информация: 052/940 514 или office@mentormate.com

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/