in

Rastrelli Cello Quartet представят утре във Варна от „Брамс до Бийтълс“

снимка Европейски музикален фестивал

16-то издание на Европейския музикален фестивал Варна 2019 започва в петък, 12-ти април, с концерт на един от най-популярните струнни квартети в Европа – Rastrelli Cello Quartet. Фестивалът се организира с финансовата подкрепа на фонд „Култура“ на Община Варна. В морската столица ще бъде представен последният проект на „Растрели“ – програмата „От Брамс до Бийтълс“.

Три дни преди да пристигне във Варна за откриването на фестивала, премиер-челистът на квартет „Растрели“ – Кира Кравцов сподели авансово за публика мисли в навечерието на очакваното събитие: „Като наша мисия ние приемаме да споделяме с публиката само музиката, която обичаме от цялото си сърце. За пръв път бяхме във Варна през 2005 г. и оттогава сме изпълнени с уважение към публиката във Вашия фестивален град. Оттогава насам сме имали повече стотици концерти по света, имали сме срещи с огромни артисти като Жил Апап и Гьора Фейдман, които ни отвориха пътя към нови музикални светове.

Но където и да отидем, продължаваме да носим със себе си духа на Санкт Петербург.“ Във Варна „Растрели“ пристигат след изключително успешно турне в Америка. В концертната им програма за 2019 г. има още над 80 концерта в 15 страни, първите от които в Италия и Германия. Билети за концерта могат да бъдат купени от Фестивалния комплекс на цени са от 20 до 60 лв. Само до 10-ти април всички билети са с 10 лв. отстъпка.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/