in

„Амазон“, „Гугъл” и „Епъл” имат служители, които слушат записи от смарт устройствата ни

Американските технологични гиганти Амазон, Епъл и Гугъл имат наемат персонал, специално да прослушват записи от т.нар. смарт спийкъри (умни говорители) на своите клиенти, предаде Би Би Си.

Новината бе съобщена от „Блумбърг“ след разговор със служители на Амазон.

И трите компании заявяват, че слушането на записи от хора се случва рядко и има за цел да подобри разпознаването на човешката реч.

Но реакциите сочат, че много потребители не знаят, че може да бъдат подслушвани.

Записите на Амазон има свой номер, първото име на клиента и серийния номер на устройството, което се използва.

Някои от служителите заявиха пред „Блумбърг“, че често споделят помежду си забавни гласови файлове във вътрешен чат. Но понякога записите не са забавни и сочат към потенциално сексуално насилие. Колеги обаче им казвали, че не е работа на Амазон да се меси.

По аналогичен начин действа и Епъл с гласовия си асистент Сири, за да подобри разпознаването на гласовите команди. Записите обаче нямат връзка с потребителя

Гугъл обяви, че него персонал преслушва аудиозаписи от неговия Асистент, който е включен в повечето телефони със система „Андроид“, както в умния говорител Home.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/