in

ВМРО-Варна чества 143 години от Априлското въстани с велопоход

По повод честването на 143-тата годишнина от избухването на Априлското въстание ВМРО-Варна организира велопоход в памет на загиналите за свободата герои.

Събитието ще се проведе на 20 април, събота, с начален час 9:45 ч. Походът ще стартира от Катедрален храм „Св. Успение Богородично“.

В 10 часа в храма ще бъде отслужена заупокойна панихида за загиналите в Априлското въстание, след което всички участници във велопохода ще потеглят към Морската градина в посока бюст-паметника на Георги Бенковски за поднасяне на цветя и венци.

Шествието ще продължи до края на Морската градина, преминавайки през „Станчова алея“, през Крайбрежната алея, до крайната точка – Морска гара.

 

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/