in

Паника: Сривът в социалните мрежи покоси половината свят

Глобален срив на Фейсбук, Инстаграм и Уотсап. Трите социални мрежи и приложения, които са собственост на „Фейсбук“ не функционират в голяма част от Европа и някои части от Америка и Азия.

На места проблемите са започнали още сутринта, а следобед сривът засегна и България, като нито едно от трите не функционира. Потребителите не могат да ги ползват още в Германия, Великобритания, Франция, Чехия и Полша и дори в Малайзия. Проблеми има и в Гърция, и Италия, и в части от САЩ.

Засега не са ясни причините за срива. От „Фейсбук“ още не са направили коментар. Фейсбук в момента разполага с 2,23 милиарда потребители, а тези на Инстаграм са 1 милиард.

В последните минути излезе и информация за проблеми с приложенията и в Северна Америка, както и в части от Северна Африка. За момента няма официално изявление от компанията, като и причините за срива остават неизвестни. Според потребители в мрежата най-вероятно сървърите на компанията са се сринали.

При опит да се зареди някое от страниците или приложенията, се появява екран, че няма достъп.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/