in

Прокуратурата поиска 15 години затвор за Иванчева

Снимка: Архив

По 15 години затвор за Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и обвинения, че е действал като посредник Петко Дюлгеров поиска прокуратурата при днешните пледоарии по делото срещу бившата кмета на „Младост“.

Според Наказателния кодекс, за престъплението, за което тримата отговарят пред Темида, се предвиждат от 10 до 30 години зад решетките, което означава, че държавното обвинение иска среден размер на санкцията. Прокуратурата настоя също пред спецсъда на Иванчева и Петрова да бъде наложена забрана да заемат общински и изборни длъжности. Преди дни стана ясно, че бившата кметица на „Младост“ няма намерение да се отказва от политиката, като възнамерява да се кандидатира за евровота в края на май. Пледоариите продължават и в момента, пише Монитор.

Самото заседание не се размина и без куриози. Докато един от прокурорите по делото говореше, с трясък се срути пейка с три седалки в съдебната зала и на земята се озоваха трима от хората на Иванчева, дошли да гледат развоя на процеса – пиарът й Петър Кърджилов и две жени.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/