Доброволци изчистиха плаж до Шабла (СНИМКИ)

Снимка: Facebook/Хиляда Пътешествия
Снимка: Facebook/Хиляда Пътешествия

25 доброволци изчистиха плажна  човека на север от Шабла, научаваме от Агенция за бавни пътувания „Хиляда Пътешествия“.

“Събрахме 85 чувала с боклук от около 3,5 км плажна ивица по време на втората част от Голямото Пролетно Почистване на Дуранкулашкия плаж северно от Крапец”, хвалят се участниците във фейсбук.

Снимка: Facebook/Хиляда Пътешествия

“Въпреки лошото време и отдалечеността хората изчистиха този великолепен плаж. За любопитните – не не сме намерили кокаин, но въпреки това бяхме във великолепно настроение. Сега представете си, че Черноморието ни не е бетонирано, че всички плажове изглеждат като Дуранкулашкия днес, че морето е кристално чисто. Истината е, че това е напълно постижимо, от нас зависи, коментират доброволците.

Снимка: Facebook/Хиляда Пътешествия

Организатор на инициативата е Община Шабла, Зелен образователен център, Сдружение за опазване на дивата природа и Агенция за бавни пътувания „Хиляда Пътешествия“. Втората част на Голямото пролетно почистване на плажа и дюните от с. Крапец на север се проведе през почивните дни.

През зимата морето изхвърля много пластмасови и други отпадъци, които го замърсяват. Преди дни изхвърли и голямо количество кокаин.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Автор: Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.

Ученически конкурс търси най-добрата бизнес идея

Снимка: wikipedia

Калканът: Забранен на въдица, лови се само с мрежи