Почина легедарен български футболист

Легендарният футболист на Левски – Александър Костов, почина на 81-годишна възраст.

Славният нападател на “сините” е бил приет в болница преди седмица заради сериозен здравословен проблем, като сърцето му не е издържало тежката операция.
Костов има 331 мача за Левски, в които е отбелязал 85 гола. Той печели три титли и пет пъти вдига Купата на България със “сините”.

Сашо Костов бе част от силното поколение на Левски през 60-те, като си партнираше с Георги Аспарухов – Гунди в атаката на тима. Той е бил част от състава на България за две Световни първенства, през 1962-а в Чили и четири години по-късно в Англия.

“Сашо Костов бе от тези играчи, които не можеха да останат незабелязани. Притежаваше отлична техника и специфични финтове, на които защитниците винаги се хващаха. Той бе усвоил до съвършенство финта с лъжливо тръгване с единия крак и прокарване на топката с другия покрай или между краката на бранителя.

Тандемът Александър Костов – Георги Аспарухов действаше безотказно, като Сашо центрираше точно там, където бе Гунди, за да реализира с глава. Но зад това действие, доведено почти до автоматизъм, стоят десетки упражнения след редовната тренировка”, спомнят си “сини” фенове, наслаждавали се на играта му.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Снимка: bgvestnik.co.uk

Четат присъдите по делото Иванчева

Снимка : Мердин Берберов Нова Варна

Окончателно: Държавата дофинансира строежа на стадион “Варна”