Унищожават 13 000 чифта „маркови“ маратонки (СНИМКИ)

Снимка: Агенция "Митници"
Снимка: Агенция "Митници"

Те са били укрити по метода „тапа“ в два контейнера от Китай

Митнически служители от Териториална дирекция Северна морска задържаха 13 210 чифта „маркови“ маратонки и 7710 опаковъчни кутии за нарушени права на интелектуална собственост.

Снимка: Агенция “Митници”

Маратонките и опаковъчните кутии с обозначения на световноизвестни марки са открити в два контейнера от Китай, при съвместна проверка в края на март 2019 г. на Митнически пункт Пристанище Варна Запад от митническите служители и служители на Гранична полиция.

Снимка: Агенция “Митници”

Стоката в контейнерите е била обявена като обувки и поставена под режим „Временно складиране“. При извършената проверка, зад първите два реда спортни обувки, които не носят знаци на регистрирани търговски марки, в контейнерите са открити общо 11 050 чифта маратонки с фигуративни и словесни изображения на „Adidas“ и „Adidas Stan Smith“, 2160 чифта маратонки с лого на „Nike“ и отделно 7710 опаковъчни кутии, също със знаци на двете световни марки.

Снимка: Агенция “Митници”

Маратонките ще бъдат унищожени, съобщиха от пресцентъра на Агенция “Митници”. Това се прави, защото стоката може да е опасна за хората, изработена е от материали, чийто произход не може да се установи, както и не може да се гарантира сигурността на потребителите, допълниха от пресцентъра.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Автор: Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.

Червеният пленум бламира Нинова, пренареди листата за евровота

кадър Нова

Габрово потъна в боклуци, няма кой да чисти