in

Аспаруховци: 14 години чакаме да ни ремонтират улицата

снимка Google maps 2019

Жителите на улица „Сергей Румянцев“ в най-зеленият варненски квартал страдат от дългогодишни инфраструктурни тегоби. Става дума за перманентно запушената канализация на малката уличка, която редовно прелива и разнася зловония, оплака се читателка на „Нова Варна“.

Има преписка в районната администрация за проблема, която отлежава повече от 14 години, коментира за Нова Варна“ Калушка Пенчева, живуща на малката улица „Сергей Румянцев“. По думите й заради факта, че улицата е в ниското проблема със запушването на каналите е постоянен, особено сериозен е бил той след голямото наводнение в квартала. Обръщали сме се към кметството, към голяма община, към ВИК. Идват отпушват каналите и нищо, коментира още варненката. От дежурният в Община Варна тя получила отговор, че ако не става дума за общински жилища, нищо не може да се направи.

Искаме да ни ремонтират улицата, от високите улици постоянно при нас се отичат води, при всеки дъжд баните и тоалетните преливат, коментира още Пенчева. Специалистите от водното дружество идвали, отпушвали каналите, но не ги прочиствали добре, заради което през повечето време там се носят зловония и има потенциална опасност от наводнение. На улица „Сергей Румянцев“ в Аспарухово живеят общо 27 души. Според жителите там имало отдавна отделени над 100 000 лв за ремонт, но нищо с години не се правело.

Знаем за проблема и той е много сериозен, коментира за „Нова Варна“ районният кмет на Аспарухово, Калина Белмезова. По думите й там е нужна по-сериозно проучване за решаването му, трябва да се включат специалисти, защото има много подпочвени води, има свлачищни процеси, които също допринасят за него. Мястото е ниско и по естествен път там се отичат и дъждовните води от по-високите околни улици. Търсят се варианти за справяне с проблема, ние нямаме финансиране, каза още Белмезова.   Тя припомни, че след голямото наводнение през юни 2014 година там са били ремонтирани над 40 улици, пострадали от бедствието. Сред тях са Перекоп”, „Горна Студена”, „Детелин войвода” и „Дряновски манастир”, „Народни будители” „Нарва”, „Джанавара”, „Ростов”, „Балкапан”, „Белгород”, „Гривица”, променантна алея, „Маркови кули”, „Б. Киряков”, „Св. Св. Кирил и Методий”, „Марагидик”, „Чонгора”, „Янтра”, „Найчо Цанов”, „Дедеагач”, „Костур”, „Злетово”, „Тунджа”, „Моряшка”, „Лайош Кошут”, „Морава”, „Нишава”, „Вилите”. Фрезовани са ул. „Нишава“ и ул. „Морава“.

Очевидно обаче за проблема на живущите на „Сергей Румянцев“ към момента няма решение.

На този фон в момента вървят ремонти за милиони на основните артерии в квартала.

 

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева