in

В „Приморски“ събраха 4 тона битови отпадъци (СНИМКИ)

Снимка: Пресцентър

В събота на територията на Община Варна се проведе традиционното пролетно почистване. Приоритет бяха паркове, междублокови пространства, детски и спортни площадки и други обществени територии.

Снимка: Пресцентър

Варненци събираха разделно отпадъците в различни чували, от бита в черни чували, в жълти – хартиени, пластмасови и метални опаковки, в зелени чували – стъкло, съобщават от пресцентър на кметство „Приморски“.

Снимка: Пресцентър

В рамките на инициативата беше създадена организация за безплатно раздаване на помощни материали. Представители на детски градини, училища, Природен парк „Златни пясъци“ и граждани получиха повече от 600 чувала и над 300 чифта ръкавици.
Въпреки дъждовното време на територията на Район „Приморски“ беше събран 4 тона смесен битов отпадък и 2 контейнера тип „вана“ за едрогабаритни отпадъци.
В хода на кампанията при срещите на кмета на района, Петя Проданова, с граждани беше поставен проблема с местата за разхождане на домашни любимци.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.