in

Извънредно: Пожар бушува в легендарната катедрала „Нотр Дам“ в Париж

снимка: comments.ua

Покривът на легендарната католическа катедрала „Нотр Дам“ в Париж беше обхванат от мащабен пожар.

Говорител на пожарната служба във френската столица съобщава, че огънят е тръгнал от пространството под покрива на храма около 18:50 ч. местно време. Кадри на очевидци показват, че пламъците са се разпространили на сериозна площ от горната част. Огънят все още не е потушен, съобщава БНТ .

BFMTV съобщава, че посетителите в сградата са евакуирани и е образуван широк периметър за сигурност. Мобилизирани са множество екипи на пожарната за овладяване на инцидента. Кметът на Париж Ан Идалго призова всички жители и гости на града да спазват указанията на полицейските служители и да не влизат в периметъра.

За момента няма данни за терористичен атентат срещу „Нотр Дам“, възможно е инцидентът да е свързан с небрежност по време на строителните дейности, които се полагат през последните месеци с цел спешна реставрация на сградата.

Това е най-посещаваният исторически паметник в Европа.

Очаквайте подробности.

*******


Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/