in

Събираме капачки и мразим ромите, за да забравим за апартаментите

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Малко неща могат да изместят вниманието ни от бързоразвиващия се скандал с апартаментите на ул. „Латинка“. Трябва да е нещо силно и разтърсващо – какво ли?

Ами нещо свързано с роми или бежанци. Вторите не напират към нас, докато ромите са винаги под ръка, само запалваш клечката – и взривът е готов.
Така и стана – един кратък бой и хайде – готово. Спречкане, което ако беше оцветено по обратен начин – българи да бият циганин, нямаш да има този ефект. Обикновен криминален инцидент развихри позаспали страсти и изпревари новините за апартаментите.

Поне за малко. Ще забравим ли за апартаментите? Няма да е лесно, ще трябва нещо повече от три мургави събратя.

Най-хубавото в случая е, че има надежда!

Тези, които не се отдадоха на омразата, излязоха на улицата и вместо да се бият с жандармерията и да събарят паянтови комини, събраха десетки тонове капачки. Има надежда за България! Една капачка ни събра, повярвахме, че има смисъл.

Да сме заедно, да съберем пари за животоспасяваща техника на новородени, от които нацията се нуждае!

Цената на един кувьоз е 10-ина хиляди лева – жълти стотинки за бюджета на властимащите. Ние събрахме капачки, въпреки че знаем това.

Що се отнася до циганите – сигурни ли сте, че ако те изчезнат с магическа пръчка, животът ни изведнъж ще стане щастлив. Или тогава омразата ще се концентрира върху тези, които тези, които първоначално си мразим – политиците.

Ако изчезнат ромите, политиците няма с кого да се заиграват по избори, ако ги няма ромите, ще лъснат със страшна сила големите проблеми. Ще се отворят язвите на обществото, които не сме лекували, докато сме се отдали в прегръдката на омразата.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.