in

Ученически конкурс търси най-добрата бизнес идея

Национален ученически конкурс стартира от Варна. Той се организира от Областния информационен център-Варна, заедно с мрежата центрове в страната и Дирекция „Централно координационно звено“ в Министерски съвет.

Онлайн конкурсът за младежи на тема: „Имам бизнес идея!“ е част от инициативата на ЕК „Европа в моя регион“ 2019г.
В конкурса могат да участват ученици от 14 до 18 г. За целта те трябва да заснемат видеоклип, в които обясняват своята бизнес идея с дължина не повече от 2 минути и големина 25 МВ. Всички клипове ще се изпращат директно към създадената за целите на конкурса страница във Facebook като съобщение в Мessenger.

Всеки видеоклип трябва да бъде придружен от попълнена Декларация за участие. Клипове, които не са придружени от Декларация, няма да бъдат публикувани. Участниците задължително трябва да посочат трите си имена, имейл, клас, училище, град, телефон за връзка. Всеки от тях има право да се включи в онлайн конкурса само с един клип. Допуска се автори на един клип да бъдат двама или повече участници.

Видеоклипът не трябва да рекламира продукт или услуга по какъвто и да е било начин, да съдържа обидни послания от всякакво естество, да отправя политически послания.
Класирането на получените идеи ще бъде направено след гласуване от страна на Facebook потребителите. Събралите най-много гласове десет бизнес идеи ще получат награди – тонколонки, аудио слушалки и ваучери за „Escape room“, а двамата финалисти ще посетят София Тех Парк на 1 юни.

На официална церемония те ще се срещнат с официални лица и предприемачи, които вече успешно са реализирали бизнес идеите си.
Конкурсът стартира на 15 април 2019г. Видеоклиповете с бизнес идеи на младежи ще се събират до 12 май. На 13 май започва гласуването на вече публикуваните материали. То ще продължи до 23 май. След окончателното преброяване на гласовете се обявяват 10-те финалисти, от които и двамата победители.
Резултатите ще бъдат публикувани във Facebook на страницата на събитието „Имам бизнес идея!“, както и в Единния информационен портал за Структурните фондове на ЕС в Р. България: www.eufunds.bg.

Линк към страницата на конкурса – https://www.facebook.com/konkursbiznesvarna
Линк към Декларацията за участие https://www.eufunds.bg/sites/default/files/uploads/eip/docs/2019-04/Deklaracia%20za%20informirano%20suglasie.pdf
Клип за конкурса – https://www.youtube.com/watch?v=L4ihYLZoVcU&feature=youtu.be

 

 

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/