Превръщат варненските спирки в трибуна на млади писатели

Спирките на градския транспорт са едни от най-незабележимите места в града. Места, през които само минаваме, губим си времето в чакане и продължаваме. А защо вместо това не ги превърнем в място за вдъхновение? Например в трибуна за млади автори.

Зад тази идея за втора поредна година застават от варненското сдружение „Кашалот“. Тазгодишното издание на проекта „Спирка за разкази“ ще се проведе в рамките на месец и половина от 20-и май до 30-и юни с финансовата подкрепа на Фонд „Култура“ на Община Варна. В този период спирки на градския транспорт в града ще бъдат преобразени в места за творчество и въображение, съобщават от сдружението.

Тази година темата е „А сега накъде“.
„Кашалот“ кани млади и мотивирани автори да се включат в проекта като изпратят свой разказ (до 250 думи) до 10-и май. Пълна информация за участие и подаване на разказите може да се намери на страницата на проекта в интернет www.spirkazarazkazi.bg. Тази година приемаме и разкази на английски език.

И не забравяйте да дадете заглавие на творбата си и да изпратите имената или псевдонима си.

Освен във Варна, тази година проектът ще се осъщесви и в София и Пловдив.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Първи версии за пожара в “Нотр Дам”

кадър: Нова

Гаф на Нова в Деня на Конституцията