Съдии във Варна събират пари за болно детенце

снимка Пресслужба Административен съд Варна
снимка Пресслужба Административен съд Варна

В навечерието на 140-годишнината от Търновската конституция, от днес до 25 април 2019 г., в Административен съд – Варна се провежда Благотворителен Великденски базар.

Благотворителният базар е съвместна инициатива на съда и Комплекса за социални услуги за деца и семейства – Варна, която организираме в навечерието на Коледните и Великденски празници от 2016 г. Изработката на великденските изделия за базара са плод на безвъзмездния труд на децата и служителите от Комплекса. Те са част от дейностите, свързани с развиване техния потенциал и повишаване уменията им за справяне с ежедневието.


Превърна се в традиция, събраните средства от благотворителните базари да бъдат дарявани за лечението на деца от Варна, страдащи от тежки заболявания.

Детето, на което тази година ще помогне базарът, е Емир Асенов, на 5 год. Роден е преждевременно в шестия месец с диагноза „Детска церебрална парализа – спастична квадрипареза – средно тежка степен. Специфично разстройство на артикулацията“. Освидетелстван е с ЕР на ТЕЛК с 95% увреждане с чужда помощ.

Отглежда се с много любов и грижа от своята баба, чиито усилия желаем да подкрепим.
Малкият Емир се нуждае от закупуване на помощни технически средства – инвалидна количка, корсет и вертикализатор, за да живее по-добре и да се чувства по- пълноценно и щастливо дете.

Банкова сметка:

Банка ДСК –  ЕАД

IBAN: BG33STSA93000022057005

BIC: STSABGSF

Валута: BGN

Емир Нейле Асенов

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

снимка Пресцентър НС

Борис Велчев иска промяна в Конституцията: Търново да стане духовна столица на България

Снимка: Нова Варна

Кметът предлага Синята зона във Варна да работи до 20.00 ч. и в почивните дни