in

Кметът предлага Синята зона във Варна да работи до 20.00 ч. и в почивните дни

Снимка: Нова Варна

Кметът на Варна Иван Портних предлага Синята зона да работи и в почивните, и в празничните дни, а работното ѝ време да се удължи до 20.00 ч.

Това става ясно от Предложение за изменение и допълнение на Наредбата за организацията на движението на територията на община Варна, направено от Иван Портних и качено в сайта на Общинския съвет.

В него са описани и причините, налагащи промяна в Наредбата.

Според данните, посочени в документа, в работни дни от 9.00 до 19.00 ч. броят на свободните паркоместа във всички подзони заема над 25 на сто от общия брой на паркоместата. Когато Синята зона не работи, свободните места са до 10 на сто, а на някои места – до 5 на сто. Това са данните за периода септември 2018 – февруари 2019.

Освен това в Община Варна има постъпили сигнали от граждани и фирми за липса на свободни паркоместа в обхвата Синя зона – зона център извън няйното работното, пише още в Предложението.

За да се осъществи промяната в работното време на Синята зона, е необходимо да бъде променено длъжностно-щатното разписание на ОП „Общински паркинги и синя зона“, като бъдат предвидени допълнително 40 служители. Необходимите средства за заплати и осигурителни вноски на новите служители за 9 месеца ще бъдат в размер до 420 000лв.

Предложението на кмета ще бъде обсъдено на две комисии  – “Правна” и “Структури и общинска администрация”, след което ще се пристъпи евентуално към гласуване и на заседание на Общинския съвет.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.