in

Извънредно: Изплува нов пакет кокаин край Болата

Окръжната прокуратура в Добрич ръководи досъдебно производство за изплувал в морето кокаин край Калиакра.

Досъдебно производство за контрабанда на наркотици в особено големи размери, представляваща особено тежък случай, ръководи Окръжната прокуратура в Добрич, след като вчера около 17 часа следобед в морето пред плаж „Болата“ на Калиакра е изплувал пакет с наркотици, вързан към спасителна жилетка.

Сакът, който съдържа 16 пакета – всеки с тегло 1 кг и 100 г, е забелязан при обход на катер на Граничната полиция. Под ръководството на Окръжната прокуратура в Добрич са започнали незабавни действия по разследването. Намереният наркотик е реагирал на кокаин на полевия тест.

Назначени са експертизи, които трябва да установят дали изплувалият сак с кокаин край нос Калиакра е подобен на пакетите с кокаин, които бяха намерени край Тюленово и „Слънчев ден“ край Варна.

Пресцентърът на Апелативната прокуратура във Варна припомня, че количеството кокаин край Тюленово бе 170 кг, а край Варна – 25,430 кг, като високорисковото наркотично вещество е с изключителна чистота.
Действията по разследването продължават под надзора на Окръжната прокуратура в Добрич.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/