in

Лекарите спасиха Теодор, той е в съзнание

Снимка: Facebook

Лекарите от Военноморската болница във Варна спасиха живота на 47-годишния  Теодор Николов, който пострада при пожар в дома си.

Теодор се бори няколко дни за живота си след взрив на газова бутилка. Той беше транспортиран във Военноморската болница с над 50 процента изгаряния и с опасност за живота.

Близките му призоваха за помощ в социалните мрежи, тъй като за спасяването на живота му бяха необходими много кръводарители. Десетки варненци и хора от страната дариха кръв, която беше много нужна в първите дни от настаняването му в болница. В събота Николов бе изведен от медикаментозната кома, а близките му съобщиха, че той е преместен в отделението по изгаряния и е в съзнание.

„Преместен е от реанимация в отделение за изгаряния. По-добре е, но е с много силни болки. Успях да го чуя, макар че много трудно говори. Казах му колко много хора са дарили кръв за него и че го мислят“, написа във Фейсбук Валерия Радева.

Медиците във Военноморската болница продължават лечението на Теодор Николов, предстоят му още операции.

„Добри и мили хора, благодарим ви от сърце за чудото, което сътворихте, като спасихте човешки живот! Благословени да сте вие и вашите семейства! Бъдете здрави и ценете живота!“, гласи път пост във Фейсбук, подписан от Теодор и Тинка Николови.

„Към момента Теодор е настанен в отделение за изгаряния. Сестрата е казала, че ще се възстанови напълно, но ще мине време. На този етап, няма нужда от повече кръводаряване! Всички бележки, които останат, ще бъдат предоставени на нуждаещи се“, казва във фейсбук Радева.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.