in

Мъж преби кучето си до смърт и го захвърли(ВИДЕО)

снимка facebook

Собственик налага с дървени пръти в продължение на час кучето си, докато не издъхне в кюстендилския квартал „Герена“. За това алармираха от фондация „Помощ за животинките в беда“, които са подали вече и сигнал в полицията.

„Мая беше убита жестоко, смазана от бой и изхвърлена като купчина боклук в храстите от собственика си. Родила е ей така вързана на 1 м., оживели са само две от бебенцата ѝ. След няколко дни щяхме да я махнем от дома на нейния убиец, но уви. Той отне живота ѝ без да се замисли“, разказаха представители от фондация „Помощ за животинки в беда“.

Зверското убийство е станало преди два дни в района на квартал „Герена“ в областния град. Стенанията на Мая, която е била налагана с дървени пръти, са чути в целия квартал, но никой не е се притекъл на помощ. „Животното не беше агресивно, напротив. Беше едно от най-кротките кучета с най-прекрасните сини очи. Нейният собственик обаче решил да я смаже от бой, защото е подгонила кокошките в двора. Просто си играела“, коментираха представители на природозащитни организации от областния град, пише „Монитор“.

От ОДМВР – Кюстендил, обявиха, че сигналът за убито куче е постъпил вчера следобяд чрез тел. 112.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/