in

Откриха на кого е трупа от мистериозното убийство в Смолян

Снимката е илюстративна

Откритото тяло край Смолян е на мъж на около 40 години, който е бил удушен преди 15-20 дни. Това заяви на брифинг зам.-окръжният прокурор на Смолян, Недко Симов. По думите му се касае за умишлено убийство.

„Трупът е открит по сигнал на гражданин вчера около обяд. След извършените следствени действия е установено, че той е на мъж на възраст около 40 години. Трупът е открит в гориста местност „Пещерско бърце“, близо до разклона за селата Пещера и Турян. На място е извършен оглед и са иззет следи. Трупът беше приведен за аутопсия в болницата в Смолян, а при първоначалния оглед не бяха установени следи от насилие, рани от убождания или външни следи, сочещи насилие“, поясни зам. окръжният прокурор на Смолян.

Той допълни, че след като тялото е приведено в съдебна медицина е извършен още един оглед, при който също не са установени видими следи от насилите. Назначена е тройна съдебно-медицинска експертиза. При аутопсията е установено, че има счупване на подезичната кост, а причината за смъртта е асфикция или удушаване.

„Вещите лица потвърждават, че се касае за насилствена смърт, стискане около гръкляна. Снети са пръстови отпечатъци от убития и е назначена дактилоскопска експертиза. Лицево разпознаване не може да бъде извършено, тъй като е имало нахапвания от диви животни в областта на главата, както и трупни разложения“, уточни прокурор Симов. Той допълни, че изчакват резултата от дактилоскопската експертиза и ако чрез нея не се установи самоличността на загиналия, ще се поиска ДНК-експертиза. По случая са разпитани свидетели като разпитите продължават. Извършено е претърсване и изземване от помещения в Смолян, предстои и извършване на други такива претърсвания в други населени места.

Началникът на Районно управление на МВР-Смолян, Николай Бундов заяви, че продължават оперативно-издирвателните мероприятия за установяване на самоличността на загиналия и тази на извършителите. Той посочи, че през последните дни няма обявено изчезнало лице в ОДМВР – Смолян. „Работим по всякакви версии и не изключваме никоя. Факт е, че се касае за насилствена смърт. Екипи от разследващи полиции продължават работа по случая. Според вещите лица, се касае за труп на около 15-20 дни“, допълни Бундов.

Зам. окръжният прокурор Недко Симов потвърди, че се работи по всички възможни версии. „Може да става въпрос за един или няколко извършители, не изключваме версията да е убит там или да е убит другаде и да е пренесен на мястото, на което е открит. Имаме насоки за евентуалната самоличност на пострадалото лице, проверяваме тази версия, събираме доказателства в тази насока. Максимално бързо очакваме да ни съобщят резултата от експертизата, който се извършва в ОДМВР – Смолян“, каза още зам.-окръжният прокурор на Смолян Недко Симов и уточни, че до момента по досъдебното производство няма задържан извършител.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/