in

Подробности за сина, убил майка си в София

Кадър: NOVA

Говорителят на варненската районна прокуратура Вяра Алексиева разкри за „Нова Варна“ подробности за задържането на Йордан Иванов във Варна дни преди да убие майка си.

На 13 април, около 7:00 часа сутринта, Йордан Иванов се е опитал да ограби игрална зала във Варна, като е заплашвал служителите и употребил сила. Тогава е задържан за 72 часа. Въпреки повдигнатото обвинение наркоманът няма да бъде съден за това деяние. Иванов има издадена психиатрична експертиза, че е с тежко разстроено съзнание вследствие употребата на наркотици, каза Алексиева.

Подобна експертиза би могла да бъде издадена и сега по преценка на магистрати, твърдят запознати.

Делото във Варна все още не е приключило.

Междувременно на брифинг в София стана ясно, че убиецът е приеман за лечение в психиатрична клиника през 2016, 2017 и 2018 г.

„Двамата (с майка си) са пристигнали в София на 16 април за настаняване на сина в клиника за лечение на наркомании“, посочи ръководителят на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова.

„Отседнали са в жилище на позната на жертвата. Били са посрещнати от зетя на познатата. Жертвата е намерена в хола на жилището, по очи, в локва кръв“, каза тя.

Лицето дава нелогични показания, вероятно заради употреба на наркотични вещества. Има свидетелски показания за скандал между майката и сина, след което вероятно е извършено това тежко престъпление“, стана ясно на брифинга.

Арестуваният за зверското убийство на майка си ще бъде конвоиран до столицата от Горна Оряховица, обявиха от Районната прокуратура в Горна Оряховица. 21-годишният младеж е бил задържан от служители на Транспортна полиция на градската гара тази сутрин.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.