in

Технически проблеми бавят отварянето на „Съборни“

Снимка: "Нова Варна"

Булевард „Съборни“ не е готов и не е отворен за движение, въпреки обещанията дадени по време на церемонията за първа копка на обекта, направена миналата седмица, видя репортер на „Нова Варна“.

„Отстраняваме дефекти, ще открием булеварда при първа възможност. Възникнаха проблеми с ВиК, трябва да свържем и отклоненията. Има нередности, които трябва да бъдат отстранени“, заяви за „Нова Варна“ ръководителят на проект „Интегриран градски транспорт – втора фаза“ Христина Костадинова.

Не достига и капацитетът на фирмата изпълнител – „Хидрострой“, това също бави ремонтът.

„Няма да приключим преди края на април“, заяви Николай Пашов, изпълнителен директор на „Хидрострой“.

Снимка: „Нова Варна“

Дъждовното време е забавило ремонтните дейности, превключването на водопроводите, което е трябвало да стане поетапно е другата причина за неспазения срок.

Пашов отрече сред причините липсата на достатъчно работници. „Няма да правим компромис с качеството, дори това да ни коства ден-два повече“, категоричен е Пашов.

Реконструкцията на булевард “Съборни” в участъка от булевард “Владислав Варненчик” до бул.”Сливница” включва подмяна на подземната инфраструктура, рехабилитация на пътната настилка, обособяване на BUS лента и изграждане на нови бордюри и тротоари, както и на велоалея по протежение на цялата отсечка с дължина 400 метра. Предвижда се и обновяване на уличното осветление с интелигентни светлодиодни осветители от последно поколение. Сред дейностите е изграждане на поливна система в разделителните ивици на булеварда, както и повърхностно отводняване на дъждовните води. Предстои оформянето на зелени площи с ниска растителност. Уличната среда ще бъде достъпна и за хора с увреждания.

Снимка: „Нова Варна“

Стойността на всички тези дейности за 400-метровата отсечка е 1 260 000 лв.

Дейностите се изпълняват по проекта „Интегриран градски транспорт на Варна – втора фаза“, който се финансира по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г., който стартира на 19 януари 2017г. и ще приключи на 19 януари 2021г. Общата му стойност е 37 233 093 лв. Бенефициент е Община Варна.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.