in

Ето кои са заловени при спецоперацията във Варна

Снимката е илюстративна

Петима души са задържани за 72 часа и привлечени като обвиняеми от Окръжната прокуратура във Варна след спецоперацията, проведена на 18 април в града.

Сред задържаните, които са добре известни на МВР, са 63-годишният Руси Д., познат като Руси Полковника в тези среди, 40-годишният му син Стоян Д., 54-годишният Кирил Д., 34-годишният Константин К. и 51-годишният Росен К. Обвиняемите сами и в съучастие като съизвършители държали с цел разпространение различни високорискови наркотични вещества, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна.

Сред иззетите по време на операцията наркотични вещества са над 350 грама марихуана, над 600 мл течност и над 44 грама кремообразна маса, съдържащи активното вещество тетрахидроканабинол, и 3,27 грама амфетаминопроизводни.

Част от течния наркотик, получен по иновативна технология, бил поставен в спринцовки. Цената на една спринцовка се търгувала на уличния пазар по 1500 лева. От 1 кг тревиста маса марихуана по тази технология се получавали по около 60 мл наркотична течност, известна като масло от марихуана.

В един от претърсените 11 адреса е било установено и неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, както е намерен и казан за изваряване на ракия и около 220 л ракия. За тези престъпления ще бъдат повдигнати допълнителни обвинения. Претърсени са още и 6 автомобила и е извършен обиск на 8 лица. При операцията е иззета и голяма сума пари.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.