in

Валентин Златев вече не е генерален директор на „Лукойл-България“

Кадър: YouTube/Blitz

Валентин Златев вече не е генерален директор на „Лукойл-България“, съобщават от пресслужбата на дружеството.

От там информират, че той е назначен за председател на Контролния съвет на „Лукойл-България“. Заедно със зам.-председателския пост в Надзорния съвет на „Лукойл-Нефтохим Бургас“ на новата си  и по-висока позиция той ще координира цялостната дейност на двете дружества от групата „Лукойл“.

В рамките на плановата ротация на ръководни кадри в системата на публичното акционерно дружество „ЛУКОЙЛ“, оперативното ръководство на „ЛУКОЙЛ-България“ ЕООД се поема от г-н Булат Субаев, досегашен генерален директор на подразделенията на ПАО „ЛУКОЙЛ“ в Белгия, Холандия и Люксембург.

Преди това Субаев е бил шеф на дъщерната компания на „Лукойл“ в Белгия, както се уточнява в руски медии.

Цялата трудова кариера на Златев е свързана с нефтения сектор. Работи в ПАО „ЛУКОЙЛ“ от 1991 г. От 1994 до 1998 г. е вицепрезидент по експорта на „Роснефт“. От 1999 г. е назначен за ръководител на проекта на ПАО „ЛУКОЙЛ“ в България. От 2008 г. е генерален директор на „ЛУКОЙЛ-България“ ЕООД.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.