in

Карин дом кани на пикник за опазване на околната среда

Upcycle/Recycle Пикник в градината на Карин дом – да научим повече за опазване на околната среда
Тази събота от 11.00 до 16.00 Карин дом ще бъде домакин на Upcycle/Recycle пикник, на който ще поговорим как да редуцираме и използваме отпадъците от хартия, храна и пластмаса в градска среда.

Ще видим как се създава хартия, възможна ли е кухня без отпадъци, как да заменим пластмасата и традиционните почистващите препарати с щадящи природата, компостиране в градски условия, изкуството да рециклираш и как да ремонтираме неща, за да удължим техния живот. Ще научим много и ще се забавляваме на чист въздух заедно с децата, близки и приятели. На събитието хора с опит ще споделят достъпни техники, опазващи околната среда и приложими в ежедневието.
Можете да си донесете обяд, а можете да си вземете и от подготвените от участниците щандове с храна, крафт бира, свежи лимонади, кафе с подправки и сладкиши. Носете бутилки, чинии и прибори за многократна употреба, за да намалим замърсяването! Не забравяйте и одеяло за пикник. И усмивки!
Тази събота на разположение на малуганите ще бъде и “Библотека на играчките“, където докато децата се забавляват, родителите ще могат да научат повече за Монтесори у дома! Как можете да изработите Монтесори материали в домашни условия ще разберете от педагозите на Карин Дом.
Благотворителен Вход за събитието в подкрепа на Карин дом: 5 лв.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/