in

Йордан, който уби майка си в София, остава в ареста

Снимка: "Телеграф"

Съдът остави в ареста 21-годишния Йордан Иванов, обвинен за убийството на майка си Стефка Младенова в столичния квартал „Младост“.

Магистратите отхвърлиха искането на защитата Иванов да бъде настанен в психиатрично заведение. Според съда може да се направи обосновано предположение, че Иванов е убил майка си. Също така съществува опасност да се укрие или да извърши ново престъпление.

Адвокатът му Пламен Джуров заяви, че ще обжалва определението на съда. Следващото заседание е на 30 април в Апелативния съд.

Йордан и майка му Стефка пристигнали в столицата на 16 април. На следващия ден сутринта съседи чули скандал за пари. През деня двамата не отговаряли на мобилните си телефони, затова зетят на собственичката на апартамента отишъл да ги потърси. Открил жената мъртва в хола, лежаща в локва кръв.

На 13 април, около 7:00 часа сутринта, Йордан Иванов се е опитал да ограби игрална зала във Варна, като е заплашвал служителите и употребил сила. Тогава е задържан за 72 часа. Въпреки повдигнатото обвинение наркоманът няма да бъде съден за това деяние. Иванов има издадена психиатрична експертиза, че е с тежко разстроено съзнание вследствие употребата на наркотици, каза за „Нова Варна“ преди дни говорителят на Районната прокуратура Вяра Алексиева.

Подобна експертиза би могла да бъде издадена и сега по преценка на магистрати, твърдят запознати. Делото във Варна все още не е приключило.

На брифинг в София стана ясно, че убиецът е приеман за лечение в психиатрична клиника през 2016, 2017 и 2018 г. “Двамата (с майка си) са пристигнали в София на 16 април за настаняване на сина в клиника за лечение на наркомании“, посочи ръководителят на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова.

“Отседнали са в жилище на позната на жертвата. Били са посрещнати от зетя на познатата. Жертвата е намерена в хола на жилището, по очи, в локва кръв“, каза тя. Лицето дава нелогични показания, вероятно заради употреба на наркотични вещества. Има свидетелски показания за скандал между майката и сина, след което вероятно е извършено това тежко престъпление”, стана ясно на брифинга.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.