in

Стълб за улично осветление във Варна се наклонява десета година (СНИМКИ)

Снимка: Христо Николов

Стълб за улично осветление, пострадал от сблъсък през 2010 г. се наклонява бавно то година на година и заплашва да падне скоро. Това сигнализираха до „Нова Варна“ жители в района на търговски център „Ян Палах“.

Снимка: Христо Николов

Стълбът изгнил, със скъсано зазимяване, пробита електрическа кутия. Той все още свети, но на неравни интервали, което значи, че най-вероятно има скъсан кабел, разказва Николов. „Поне десет пъти съм се обаждал в Общината. Преди две години дойдоха специалисти да огледат и заявиха, че стълбът няма да падне. Той продължи да се накланя“.

 

Снимка: Христо Николов

„Не мога да си обясня защо и толкова ли е трудно да се оправи този стълб. Вече 9 години постепенно се накланя, сигнализирам отговорните за уличното осветление в града няколко пъти, резултат няма“.
Това каза за „Нова Варна“ Христо Николов, който е инженер по образование и е наясно с техническите параметри на случващото се.

„Какво чакаме, да загине човек и пак да се питаме защо така се случи“, възмущава се Николов.

Николов  и живеещите в района се притесняват, че стълбът може да падне върху някого. Движението по улицата сега е много натоварено заради заради ремонта на близкия булевард „Левски“.

Проверка на медията ни установи, че това не е единственият стълб за улично осветление в града в подобно състояние.

 

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Надежда Алексиева

Завършила съм фотография, имам повече от 15 години опит като фоторепортер и репортер. Обичам честната и провокираща журналистика, морето и добрите хора.