in ,

Тежко е състоянието на жената, блъсната от моторист във Варна. Спешно търсят кръводарители

Снимка: "Виждам те КАТ-Варна"

Стабилизирано е състоянието на 35-годишната жена, която бе пометена от мотоциклетист във Варна на 17 април.

От МБАЛ „Света Анна“ съобщиха за „Нова Варна“, че младата жена продължава да бъде в реанимация в критично състояние поради множеството съчетани тежки травми, които е получила при инцидента.

Към момента тя е стабилизирана и контакта. През следващата седмица се очаква да бъда подложена на поредица от оперативни интервенции, допълват от лечебното заведение.

Междувременно в социалната мрежа се появи апел от колеги на пострадалата, които спешно търсят кръводарители (бел.ред. информация ще публикуваме допълнително). От болницата уточниха, че това е акция на близките и се налага заради планираните операции.

Припомняме Ви, че тежкият инцидент стана в сряда на бул. „Трети март”. 23-годишиният неправоспособен моторист блъска пешеходка, пресичаща пътното платно на пешеходна пътека и при наличието на пешеходна светофарната уредба. Той се размина само с контузни травми и бе освободен за домашно лечение. При пътното произшествие пострада и 27-годишната спътничка на моториста, която е настанена за лечение с фрактура на глезен и контузии, без опасност за живота.

23-годишният Венцислав Г. бе задържан за срок до 72 часа от Районната прокуратура във Варна, след като бе привлечен като обвиняем.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.