in

Ясно е кои са жертвите на авиокатастрофата в Пловдивско (СНИМКИ)

Кадър: YouTube/Blitz

Стана ясно кои са жертвите на самолетната катастрофа в Пловдивско. Пилотът и собственик на самолета е на 45 години и се казва Стефан Василски. Спътникът му е бил момче на име Виктор, което е било едва на 18 години.

Пилотът Василски е от Белозем, като е и собственик на авиобазата, от която е излетял малкият спортен самолет. Момчето е от Чирпан. То също е било част от авиоклуба и по още неофициални данни се е обучавало за пилот, съобщава „Канал 3“.

Снимка: Facebook

Инцидентът стана по-рано днес. Частният самолет се разби в Оризари. Аеропланът е паднал край стадиона в селото, а крилото му се е откъснало още във въздуха и се е озовало директно върху терена.

Снимка: Facebook

Малкият самолет е бил част от програмата на празник с дронове, който се провежда на стадиона. Трябвало да поздрави участниците, когато според очевидци обаче крилото се е отчупило, което е предизвикало и катастрофата.

В момента районът на катастрофата е отцепен и текат огледи на разследващите.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.