in

Издадоха наръчник за срещи с крави в Алпите

Планинските пасища не били зоологическа градина

Туристите, когато се разхождат сред зелените алпийски ливади със спокойно пасящи крави, вече ще трябва да се съобразяват с тях, съобщава ДПА. След като жена беше стъпкана до смърт от стадо крави, правителството реши да издаде предписание за поведението на посетителите, които не са запознати с особеностите на тези животни.

„Кравите по принцип не са опасни животни, но планинските пасища не са зоологически градини“, заяви австрийският министър на туризма Елизабет Кьостингер, която е израсла във ферма. Австрийското бюро по алпийска безопасност е регистрирало едва 54 инцидента с едър рогат добитък, взели два човешки живота за последното десетилетие на фона на 30-те милиона планинари, които са посетили планинските райони на страната за същото това време, пише standartnews.com.

*******


Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/