in

Криско се забърка в пореден скандал

В пореден скандал се забърка рапърът Криско. След като обяви съвместен проект с Разградската филхармония, цялата интелектуална гилдия скочи против него. Нарекоха го „псевдомузикант“ и „без грам талант“.

Криско не само не потули скандала, но го разпали още повече. В интервю за сутрешния блок на Нова телевизия той направи остро изказване. „Интелектуалните музикални критици имат в момента една огромна възможност първоначално да хванат диригента за палката и да се насочат към входа на техния хомосексуален свят“.

Думите му буквално подлудиха диригенти, композитори и музиканти. Няколко артисти от Пловдивската опера и Софийската филхармония излязоха с остри статуси в социалните мрежи, че не може един човек, който няма нищо общо с културата, да раздава такива епитети, пише .в „България днес“.

„Психоза и увеличаване на личността. Това мога да кажа за Криско“, написа музикантът Венци Мицов.

Текстописката Вида Пиронкова не крие възмущението си. „Самата дума „филхармония“ произлиза от гръцкия език, както апропо и самата музика, и означава „приятели на хармонията“. Защото хармонията е всичко на този свят. Излезем ли от нея, сме „чао“. Та възмущавам си се аз и се чудя като как един рап изпълнител със своята „музика“, нарочно слагам кавичките, която е дисхармонична в същността си и крайно аморална в словото и посланието си, може да се съчетае със симфоничен оркестър. Че и диригент“, избухна композиторката на „Гълъбо“.

Самият Криско обясни чрез пиара си, че прави един спектакъл и кани който иска, да го гледа. А интелектуалците, които не го харесват, просто да не идват, с което подчертава, че иска да сложи край на разразилата се дискусия от последната седмица.

*******


Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/