in

Старт на делото за убийството на Виктория Маринова

Снимка: Facebook

В Окръжния съд в Русе утре сутринта започва делото за зверското убийство на Виктория Маринова, която бе открита мъртва на 6 октомври м.г. На подсъдимата скамейка ще застане единственият обвинен в престъплението – 21-годишният Северин Красимиров.

Той ще отговаря за извършено блудство, изнасилване и убийство на младата жена. Ще бъде доведен от затвора в Белене, където прекара последните два-три месеца.

Първото заседание ще започне в 10,00 часа и ще е разпоредително. Северин ще застане пред разширен петчленен състав с председател съдия Юлиян Стаменов – дългогодишен опитен юрист, известен и със строгите си изисквания към реда в съдебната зала. Обвиняемият има служебен защитник – младият адвокат Иван Дойнов, завършил с отличие Юридическия факултет на Русенския университет през 2015 г. В списъка на дежурните адвокати за първата десетдневка на октомври м.г., когато стана убийството, той бе пети и предпоследен по ред. Четиримата адвокати преди него отказаха да поемат защитата на Северин.

Прокуратурата ще бъде представлявана от окръжния прокурор на Русе Георги Георгиев и прокурор Кремена Колицова, които работиха по разследването в продължение на шест месеца.

Вече стана ясно, че адвокатът на Северин е внесъл искане в съда за гледане на делото по процедурата на съкратеното съдебно следствие по чл. 371, т. 2 от НПК – тоест обвиняемият признава фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт, и се съгласява да не се събират доказателства за тях, като по този начин се възползва от правото да намали наказанието си с една трета.

В първото заседание съдът ще изслуша страните по делото. То може да се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, ако са изпълнени изискванията, а това ще прецени съдията.

На разпоредителното заседание ще стане ясно и дали исковите претенции, каквито е сигурно, че ще имат близките на Виктория, ще се гледат в рамките на това наказателно производство.

Ако съдебният състав приеме делото да се гледа по съкратената процедура и определи като най-подходящо наказание доживотен затвор без право на замяна, няма да може да го наложи, а ще го замени с лишаване от свобода – най-малко 20 години и най-много 30 години. Така Северин ще излезе от затвора в една хубава и все още активна възраст, пише Монитор.

*******


Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/