in

Италианка изпече 40 хил. евро в щрудел

Снимка: Pixabay

Италианката Силвия Моро от град Падуа изпече 40 хил. евро в щрудел и ги превърна в хрупкави хартиени корички.

Парите били скрити в полуготовия суров ябълков сладкиш, държан в хладилника от гаджето й – IT-предприемача Алберто Вацолер. На номера с необичайното, ама сигурно скривалище, го била научила неговата баба, която редовно криела пари и ценности в тестото за пица или сладкиши.

Изпепелаването на едрите банкноти само по себе си е голяма загуба, но изглужда то ще докара още куп проблеми и главоболия на четирийсетгодишния дипломиран зъболекар, преквалифицирал се в интернет – специалист. Защото Силвия се похвалила на приятелката си по телефона какви ги е свършила, мълвата разнесла „подвига“ й из Падуа и бързо, бързо стигнала до ушите на местните служители на Финансовата гвардия.

Те пък от край време държали под око Алберто Вацолер, тъй като имали съмнения, че укрива данъци и дори че пере пари. Така изпечените в щрудела 40 хил. евро ускорили отдавна замисляните проверки на уеб-бизнесмена, като началото им било поставено с обиск на дома му и на неговия офис. Там финансовите ченгета не намерили обаче нищо, тъй като най-вероятно Алберто междувременно бил „изчистил“ всичко подозрително, ама щателният анализ на финансовите отчети на фирмата му превърнал съмненията на финансовите гвардейци в доказателства за куп подсъдни нарушения.

Най-голямото от които е препирането на някъде към 40 млн. евро чрез схема, която предприемачът изпълнявал съвместно с италиански и швейцарски одитори и адвокати.

Сега се очертава процес, на който на подсъдимата скамейка в компанията на Алберто ще бъде и гаджето му Силвия. Той ще бъде съден за участие в престъпна група с цел пране на пари и укриване на данъци. Девойката пък е нарочена от прокурорите за негова ятачка, нищо, че не е знаела какво всъщност слага да пече в домашната фурна.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/