in

Най-богатият датчанин губи три от четирите си деца при атаките в Шри Ланка

Снимка: Instagram

Милиардерът Андерс Холх Полвсен, който е най-богатият датчанин, губи три от четирите си деца при експлозиите в три църкви и три хотела в Шри Ланка вчера, при които загинаха над 290 души.

Говорителите на Полвсен потвърдиха пред медиите за семейната трагедия без да споменават кое от децата е оцеляло, пише „Дейли мейл“, цитиран от 24 часа.
Седем атентатори камикадзе са извършили експлозиите, а според здравния министър на Шри Ланка Раджитха Сенаратне местна ислямистка групировка, наречена
„Нешънъл Таухид Джамаат“, е отговорна за нападенията.

Само няколко дни преди опустошителните атаки едно от децата на Полвсен Алма споделя снимка от семейната почивка, на която са сестрите й Астрид, Агнес и брат й Алфред край басейн.
46-годишният Андерс Холх Полсен е главен изпълнителен директор и едноличен собственик на международната верига за продажба на дрехи Bestseller. Той е вторият по големина земевладелец във Великобритания и най-големият частен собственик на шотландска земя.
Със съпругата си Ан се запознава, когато тя започва работа за Bestseller. Двамата имат 11 шотландски имения и замък, покриващи удивителните 221 000 акра. Полвсен има повече земя и от принца на Уелс. Семейството живее в замък в източната част на Дания. Били са в Шри Ланка на семейна почивка.
В нападението в Шри Ланка загинаха и 35 чужденци, сред които двама австралийци от едно и също семейство, петима британци, двама индийски политически представители, граждани на Турция, на Португалия, Китай, както и няколко американци.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/