in

Общината отпуска близо 2 млн лв за довършването на ремонтите на варненски училища и градини

Снимка: "Нова Варна"

Финансовата комисия към Общински съвет – Варна одобри отпускането на близо 1,75 млн. лева от местната хазна за довършителни ремонтни дейности във варненски училища и детски градини.

Допълнителното финансиране се налага заради възникнали непредвидени обстоятелства по време на строително-монтажните работи, тъй като голяма част от сградите са стари и амортизирани, стана ясно на днешното заседание.

За съфинансиране на разходи по проекта „Модернизация на образователната инфраструктура“ общината ще отдели 948 127 лв., които ще бъдат вложени в ОУ „Св. Княз Борис I ”, СУ „Димчо Дебелянов“ и ОУ „Константин Арабаджиев“. Други 180 253 лв. от общинския бюджет ще получи професионалната гимназия „Николай Хайтов“, която също се ремонтира по европроект.

Община Варна ще осигури допълнителни 525 510 лв. и за НУ „Васил Левски“, необходими за качествено приключване на ремонтите дейности и гарантиране на сигурна и безопасна среда за обучение на учениците. При извършване на демонтажните работи в училището са били констатирани множество дефекти, останали скрити по време на първоначалните огледи.

Допълнителни средства в размер на 95 465 лв. ще бъдат отпуснати и за новостроящата се сграда на ДГ „Карамфилче“. Необходимо е да се повиши устойчивостта на обекта, като предвидената армирана бетонова настилка се подмени със стоманобетонна с цел да се намали допълнителното слягане на терена.

Всички средства са предвидени като компенсирани промени по бюджета на Община Варна за 2019 г. във функция „Образование“.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/