in ,

Правят Градска къпалня с минерална вода на крайбрежната алея

Снимката е илюстративна

„Холдинг Варна“ обяви изграждането на водовземно съоръжение за сондаж за минерална вода, който ще захранва бъдещата къпалния, съобщават инвеститорите

За старта на процедурата съобщават на сайта си от компанията инвеститор на „Алея Първа“, „Холдинг Варна“. Според публикуваната информация в изпълнение на поетите ангажименти към Държавата по сертифицирания от Българската агенция за инвестиции проект Алея първа, Холдинг Варна започва изграждането на водовземно съоръжение след влязло в сила разрешение за строеж, издадено от община Варна.

Техническият проект предвижда реализиране на сондаж за минерална вода с дълбочина 2000 +/- 50 метра с дебит 30 л./сек. и температура 50 С0. Строителните работи са възложени на „Проучване и добив на нефт и газ“ АД гр. Долни Дъбник и ще продължат за период от 10 месеца.

Минералните води ще се използват за възстановителни процедури, хидротерапия и калолечение в Центъра за възстановяване и рехабилитация (Градска къпалня), част от инвестиционния проект Алея първа. На следващия етап ще бъдат изградени и предвидените информационен център, конферентни зали, центърът за водни спортове и морска археология.

Припомняме ви, че през май миналата година инвеститорът „Холдинг Варна“ АД заявил намерение да изгради водовземно съоръжение за добив на термоминерални води с цел водоснабдяване на комплекс „Градска къпалня“ в поземлен имот с площ от над 6 дка до РИОСВ Варна. Според документа теренът е „с начин на трайно ползване- за друг обществен обект, комплекс“ и е разположен в местност „Буните“.

*******


Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.

Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.

Подкрепи благотворителна кауза

За реклама: https://novavarna.net/реклама

Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева