in

Хранят бедни варненци с топъл обяд за Великден

На 25 април Фондация „Българин“ ще осъществи втора кампания “Топъл обяд“ за подсигуряване на храна за над 1000 български граждани в нужда, социално слаби лица, многодетни семейства, възрастни хора с увреждания и други рискови групи на територията на Варна.

Реализацията на кампанията се осъществява благодарение на съвместните ни действия с Фондация Йонко Дяков, съобщават организаторите във фейсбук. Ето какво още споделят те:

В последният ден на 2018 г. Фондация „Българин“ осъществи първата благотворителна кампания, с която подсигури празничен новогодишен обяд на български граждани в нужда. Само два дни след обявяването на кампанията анонимни дарители и фирми от частния сектор подсигуриха хранителни продукти и средства за топъл обяд на близо 1000 души, част от най-уязвимите социални групи в нашето общество. Инициативата е в координация с дирекция “Социални дейности“ на Община Варна и Българската Агенция за Безопасност на Храните / БАБХ . Целта на кампанията е да нахраним нуждаещите се 1025 човека на територията на гр. Варна за Великден.

Информация относно организацията на кампанията:

Доброволци ще пакетират и подготвят храната за 1025 порции със следното меню:

Шкембе чорба 525 порции, Боб чорба / 500 порции

Пилешко бутче с картофена салата / 1025 порции

Козунак с локум и стафиди 500 гр. / 1025 бр.

Стойността на обяда за един човек е 4,83 лв. или общата сума, която е необходима за подсигуряване на храна за нуждаещите се за Великден е 4945,00 лв.

Как можете да помогнете:

Направете дарение по сметка на Фондация „Българин“

Пощенска банка

BG44BPBI79451070091701

с основание “ТОПЪЛ ОБЯД“

порция е = 4,83 лв. ;10 порции = 48,30 лв. и т.н.т.

Дарете хранителни продукти от първа необходимост с доказан произход и в срок на годност (олио, брашно, боб, леща, консерви и др.).

Помогнете в пренасянето, разливането и пакетирането на храната (само с валидна здравна книжка).

Раздаването на “ТОПЪЛ ОБЯД“ ще се проведе съвместно с екипа на СНЦ “Здраве Култура Самочувствие“ в обществената трапезария към дирекция “Социални дейности“ на община Варна.

Пакетирането и разливането на храна и приема на хранителни продукти ще започне в четвъртък 25 април от 08:30 часа в Обществената трапезария на Община Варна на ул. Драва Соболч 7 / зад пазар Чаталджа.

Благодарим на всички хора, които ни писаха и пожелаха да станат част от това добро дело. Към момента имаме събрана близо половината сума, като много хора са заявили желание да подкрепят инициативата и сме уверени, че заедно ще успеем, пишат още организаторите

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева