in , ,

„Нова Варна“ дари книжки на децата от Специално училище за ученици с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов“(СНИМКИ/ВИДЕО)

снимка Мердин Берберов Нова Варна

В акцията ни се включиха много известни български детски писатели, варненци, както и цял клас малки ученици от старозагорско училище

снимка Мердин Берберов, Нова Варна

По повод на Международният ден на книгата „Нова Варна“ организира и проведе акция по даряване на детски книги за децата от Специално училище за ученици с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов“ в Аспарухово.

снимка Мердин Берберов, Нова Варна

Стотици детски издания се събраха по време на акцията, която зарадва децата и техните родители.

снимка Мердин Берберов, Нова Варна

Като дарители с много книги и помагала за деца със специални образователни потребности се включиха и Yo-ho Hostel, Варна и неговият собственик Стефан Ножчев, Венцислав Сивов Катинаг Зигел, както и всички членове на екипа ни. С много свои издания се включиха още и от издателство „Клевър бук“, които ни изпратиха свои книги.

снимка Мердин Берберов, Нова Варна

Свои издания изпратиха и детските български писатели Никола Райков , Радостина Николова и варненката Нуша Роянова, която се включи активно в инициативата и с четене на малките възпитаници на училището.

 

Книжки за благородната кауза събраха и изпратиха още и децата от 4-ти „д“ клас от Второ основно училище „Петко Р. Славейков“, гр. Стара Загора.

Специалното училище за ученици с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов“, има важен принос в развитие на обучението на зрително затруднените деца в България. В него са въведени специални програми по ориентиране и мобилност, зрително подпомагане и ежедневни умения.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева