in

Пресякоха група за трафик на жени (СНИМКИ/ВИДЕО)

Снимка: Пресцентър на МВР

При спецоперацията са задържани 9 души, сред които и ръководителят на групата. Действията са осъществени под ръководството на Специализираната прокуратура, съобщават от пресцентъра на полицията.

Снимка: Пресцентър МВР

Специализираната полицейска операция е проведена от служители на ГДБОП под ръководството на Специализираната прокуратура. Неутрализирана е организирана престъпна група, извършваща дейност, свързана с трафик на хора с цел сексуална експлоатация, действала на територията на София.

Снимка: Пресцентър МВР

Арестувани са общо 9 души, сред които и ръководителят на групата.
Иззети са около 100 000 лева, мобилни телефони и СИМ карти, флаш памети, компютърни конфигурации, бележки и тефтери със записки, талони и ключове на автомобили, наркотични вещества.

Снимка: Пресцентър МВР

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е действала от март 2018 г. Освен ръководителя, важна роля в престъпната структура имали двама от обвинените. Те организирали цялата дейност по предлагане и предоставяне на сексуални услуги – приемали поръчки, изпращали жени на адреси, организирали и транспортирането им.

Определени участници набирали жени или ги склонявали към проституция, двама били ангажирани с доставянето на проституиращите на адреси, като играели ролята и на тяхна охрана.

Снимка: Пресцентър МВР

На четирима от групата са повдигнати обвинения и за държане на наркотици, разследва се на кого и с каква цел са предлагани.

Снимка: Пресцентър МВР

На осем от задържаните съдът определи парични гаранции в размер от 5 000 до 15 000 лева, а на един – подписка. Специализираната прокуратура протестира определението пред Апелативния специализиран наказателен съд в частта, отнасяща се до мерките за неотклонение на ръководителя на групата (гаранция в пари от 15 000 лв.) и двамата основни организатори на дейността й (парични гаранции от по 10 000 лв.). Обвинението иска тримата да бъдат задържани под стража.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/