in

Борисов във Варна: Ръководих проекта по снимки. Ако беше лесно, щяха да го строят комунистите (ВИДЕО)

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Премиерът Бойко Борисов лично инспектира новия булевард „Левски“ във Варна днес. Мотористите да не го тестват, предупреди още той.

„Ние го правим за варненци. Подготвили сме се дори при огромно наводнение всичко да е наред.“

Това каза преди минути във Варна премиерът Бойко Борисов, който дойде да инспектира и символично лично да открие булеварда в деня, в който по него бе пуснато движението напълно. Официалното откриване на отсечката ще бъде след издаване на Акт 16. Към момента новото съоръжение е с акт 15.

„Ако беше лесно, щеше да го строят и комунистите“, каза премиерът по повод критиките към строежа на най-мащабния булевард в града ни през последните 20 години. „Трябва да се помисли и за още едно кръгово до последния светофар“, посъветва още той.

„Нека мотористите не го тестват сега.“

„Има неща, които още се довършват по булеварда. Вие сами ще го усетите по трафика. Всеки ден ми пращаха снимки, по снимки го ръководех проекта, коментира още Борисов. Има неща, които още се довършват, но направихме всичко възможно булевардът да бъде открит за Великденските празници, за да могат варненци и гостите на града да го използват“, обясни премиерът по време на визитата си.

В момента по булевард „Васил Левски“ се извършват последните довършителни работи като поставяне на маркировка, на тротоари и почистване. До дни цялото трасе трябва да бъде отворено за движение.

*******

Стани част от новините с NovaVarna.net! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на info@novavarna.net или на facebook.com/media.novavarna.
Всеки месец най-четената публикация по читателски сигнал печели НАГРАДА.
Подкрепи благотворителна кауза
За реклама: https://novavarna.net/реклама
Чети, споделяй и коментирай най-важното от Варна, България и света!

Публикувано от Албена Марашлиева